Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Дубровиця вул. 1000-ліття Дубровиці, 2
м. Дубровиця вул. 1000-ліття Дубровиці, 2
Пн-Пт: з 09.00 до 18.00
Субота: з 09.00 до 14.00
Неділя: з 09.00 до 14.00
+38 067 717-11-77 +38 050 717-87-00 Замовити дзвінок

Овочі

Невід'ємною складовою будь-якого здорового раціону харчування є овочі. Саме від їх якості і кількості споживання залежить не тільки наше самопочуття, а й кінцевий смак приготованих страв.

Незважаючи на те, що кожен має загальне уявлення про овочі, мало хто знає, що в науці відсутнє чітке визначення даного поняття і його відмінності від фруктів. «Овоч» - термін, широко використовуваний саме в кулінарії.

Природно, зайвим буде перерахування плодів, які можна віднести до групи цих культур. Як правило, овочі - їстівна частина рослин, яка містить обов'язковий для людини комплекс поживних речовин, необхідних для повноцінного функціонування організму.

Овочеві культури класифікуються за низкою ознак (коренеплоди, пасльонові, пряні і інші), але в щоденному житті для нас першочерговим є баланс корисних речовин, які ми отримуємо, споживаючи в їжу овочі.

Здорове харчування передбачає отримання організмом всього набору мікроелементів, мінералів і вітамінів, необхідних для його нормального функціонування і розвитку. Як не можна краще, цим цілям відповідає велика кількість овочів в щоденному раціоні людини.